Jorien

Profiel:

jorien2

Jorien ter Mors werd op 21 december 1989 geboren in Enschede. Tegenwoordig is zij voor het beoefenen van topsport, shorttrack en langebaan schaatsen, woonachtig in Heerenveen.

Jorien is op jonge leeftijd begonnen met het shorttrack en langebaanschaatsen. Zij heeft op latere leeftijd de definitieve keuze gemaakt voor het shorttrack. Al op jonge leeftijd behaalde zij mooie prestaties. Jorien kwam op vrije jonge leeftijd in de Jong Oranje selectie, waar zij later doorstroomde naar het Nederlands Team.

Jorien heeft een aantal opleidingen gedaan en is afgestuurd als bewegingsagoog. Op de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver behaalden Jorien een 4e plaats op de aflossing. Dit moest in Sotsji 2014 beter.

Jeroen Otter is sinds 2010 de trainer van het Nationaal Shorttrack team. Samen met Jorien heeft hij  besloten om ook langebaan wedstrijden erbij te gaan doen. 

 Jorien deed mee aan de kwalificatie wedstrijden voor de langebaan en plaatste zich op de 1500 meter en voor de ploegenachtervolging voor de Olympische Spelen van Sotsji. Met het shorttrack mocht Jorien deelnemen aan alle afstanden. Tijdens de opening van de Olympische Spelen kreeg Jorien de eer de vlag voor Nederland binnen te dragen. Zij is de eerste Nederlandse wintersporter die uitkomt op meerdere disciplines, shorttrack en langebaanschaatsen.

Op de Olympische Spelen van Sotsji behaalden Jorien twee gouden medailles. Allebei op de langebaan! Jorien behaalden GOUD op de 1500 meter voor Ireen Wust en Lotte van Beek.

Jorien+Ter+Mors+Speed+Skating+Winter+Olympics+4FY_6SjsFeZl

Een aantal dagen laten behaalden Jorien met dezelfde dames en Marrit Leenstra nog een gouden medaille op de ploegenachtervolging. Een fantastische prestatie.

ANP-26427469_0

Helaas geen medailles op de shorttrack, een doel voor de komende vier jaar!

Koninklijke onderscheiding voor Jorien na het behalen van de twee Olympische gouden medailles:

26461722

 Foto’s Soenar Chamid (www.sportfotografie.nl)